Fibromyalgie massage

Ontspanningsmassage

Fibromyalgie massage

Fibromyalgie betekent letterlijk “pijn in bindweefsel en spieren”. In de medische wereld wordt fibromyalgie geplaatst in de categorie reuma. Fibromyalgie wordt daarom ook wel “weke delen reuma” genoemd. Mensen met deze aandoening hebben last van chronische pijnklachten in hun spieren en pezen welke vaak gepaard gaan met slaapproblemen en depressie.

Een specifieke manier om fibromyalgie te testen is er niet. Vaak wordt de diagnose gesteld wanneer andere aandoeningen zijn uitgesloten. Wel is bekend dat een trauma de aandoening kan veroorzaken maar dit is niet altijd het geval. In de loop der jaren kan de aandoening afnemen of soms zelfs helemaal verdwijnen.

Met massages kan de aandoening niet genezen worden. Wel kunnen we de pijnklachten en het slaappatroon verbeteren door de spieren te laten ontspannen. De klachten van mensen met fibromyalgie kunnen wisselend zijn en hebben daarom een persoonlijke aanpak nodig.

Welke massage moet u boeken?

Fibromyalgie is het beste te behandelen met ontspanningsmassages. Deze worden geheel aangepast aan wat u kunt. Heeft u fibromyalgie met hoge pijnklachten en nog geen ervaring met massages, boek dan de eerste keer een korte massage van 20 of 30 minuten. Als de massage bevalt kunt u de volgende keer eventueel een langere tijd boeken. Heeft u ervaring en weet u ongeveer wat u kunt hebben, boek dan de tijd die u prettig vindt. Sommige mensen met fibromyalgie willen een stevige massage met veel focus op de drukpunten. Deze wil ik vragen niet een ontspanningsmassage maar een sportmassage te boeken.

Vergeet bij uw reservering niet te vermelden dat u fibromyalgie heeft.

Tarieven

Behandeltijd 30 min. €30,-
Behandeltijd 45 min. €40,-
Behandeltijd 60 min. €50,-
Behandeltijd 75 min. €60,-
Behandeltijd 90 min. €70,-

Alle rechten voorbehouden © , Zen's Touch
Website beheer en onderhoud door LinQxx - Lokaal gevonden worden