Archieven: Massages

Fibromyalgie massage

Fibromyalgie betekent letterlijk “pijn in bindweefsel en spieren”. In de medische wereld wordt fibromyalgie geplaatst in de categorie reuma. Fibromyalgie wordt daarom ook wel “weke delen reuma” genoemd. Mensen met deze aandoening hebben last van chronische pijnklachten in hun spieren en pezen welke vaak gepaard gaan met slaapproblemen en depressie.

Een specifieke manier om fibromyalgie te testen is er niet. Vaak wordt de diagnose gesteld wanneer andere aandoeningen zijn uitgesloten. Wel is bekend dat een trauma de aandoening kan veroorzaken maar dit is niet altijd het geval. In de loop der jaren kan de aandoening afnemen of soms zelfs helemaal verdwijnen.

Met massages kan de aandoening niet genezen worden. Wel kunnen we de pijnklachten en het slaappatroon verbeteren door de spieren te laten ontspannen. De klachten van mensen met fibromyalgie kunnen wisselend zijn en hebben daarom een persoonlijke aanpak nodig.

Welke massage moet u boeken?

Fibromyalgie is het beste te behandelen met ontspanningsmassages. Deze worden geheel aangepast aan wat u kunt. Heeft u fibromyalgie met hoge pijnklachten en nog geen ervaring met massages, boek dan de eerste keer een korte massage van 20 of 30 minuten. Als de massage bevalt kunt u de volgende keer eventueel een langere tijd boeken. Heeft u ervaring en weet u ongeveer wat u kunt hebben, boek dan de tijd die u prettig vindt. Sommige mensen met fibromyalgie willen een stevige massage met veel focus op de drukpunten. Deze wil ik vragen niet een ontspanningsmassage maar een sportmassage te boeken.

Vergeet bij uw reservering niet te vermelden dat u fibromyalgie heeft.

Tarieven

Behandeltijd 30 min. €30,-
Behandeltijd 45 min. €40,-
Behandeltijd 60 min. €50,-
Behandeltijd 75 min. €60,-
Behandeltijd 90 min. €70,-

Zwangerschapsmassage

Tijdens de zwangerschap kan een vrouw veel last krijgen van lichamelijk ongemak. Last van de onderrug en het vasthouden van vocht zijn hier voorbeelden van. Juist tijdens de zwangerschap is het daarom heerlijk om af en toe te ontspannen door middel van een zwangerschapsmassage. Dit kan helpen om het lichamelijk ongemak te verminderen en is een genot voor zowel moeder als baby.

In de eerste 3 maanden van de zwangerschap wordt afgeraden om massages te ondergaan. Dit omdat het vruchtje nog sterk in ontwikkeling en daardoor kwetsbaar is.

Na deze 3 maanden kunt u zolang u op uw buik kunt liggen ontspannen massages ondergaan. Ik raad echter af om hotstone, sport, fybromyalgie of andere intensieve massages te ondergaan. Zeker zwangerschapsmassages in de vorm van ontspanningsmassages zijn in deze periode een ideale manier om tot rust te komen en te zorgen voor uw lichaam.

Zodra u verder komt in uw zwangerschap en het lastig wordt om op uw buik te liggen kunt u de zwangerschapsmassage boeken. Deze massage wordt gegeven terwijl u op uw zij ligt. Tijdens de zwangerschapsmassage worden uw rug, schouders, armen, handen, benen en voeten gemasseerd (uw buik wordt niet gemasseerd). Zwangerschapsmassage is een rustige en zachte massage die zich richt op het afvoeren van vocht. Lichamelijk ongemak wordt verlicht en vaak merkt de moeder dat haar kind ook rustiger wordt of zelfs blij reageert op de massage.

Tarieven

Behandeltijd 60 min. € 50,-

Sport Massage/Deep Tissue Massage

“Een sportmassage is een massage die zich richt op de gezondheid van spieren bij fysieke activiteit. Van oorsprong is de massage bedoeld om sporters te ondersteunen in hun warming-up en na het sporten om de spieren te laten ontspannen, blessures te voorkomen en de spieren soepel te houden. Tegenwoordig is deze sportmassage ook erg populair onder mensen die spierklachten hebben na stressperiodes, lichamelijk zwaar werk hebben of op andere wijze zwaarbelaste spieren hebben. “

Tarieven

Behandeltijd 30 min. €30,-
Behandeltijd 45 min. €40,-
Behandeltijd 60 min. €50,-
Behandeltijd 75 min. €60,-
Behandeltijd 90 min. €70,-

Aromatherapie Massage

Aromatherapie is een vorm van kruidengeneeskunde, gebaseerd op het gebruik van etherische olie van kruiden, bloemen en andere plantendelen. Aromatherapie is een samentrekking van de woorden aroma en therapie en staat voor behandeling met geuren. Aromatherapie wordt vooral ingezet bij klachten die samenhangen met spanningen, angst en slapeloosheid. De geuren zouden inwerken op het onderbewuste en een verstoord zenuwstelsel terug in evenwicht brengen.

Tarieven

Behandeltijd 30 min. €30,-
Behandeltijd 45 min. €40,-
Behandeltijd 60 min. €50,-
Behandeltijd 75 min. €60,-
Behandeltijd 90 min. €70,-

Hot Stone Massage

“Hot Stone therapie is een massage die gegeven word met warme basalt stenen. Deze stenen bevatten veel ijzer en andere mineralen waardoor ze warmte goed kan vasthouden en het lichaam in kan geleiden. Lichaam en geest ontspannen door de warmte en het “stretching effect” van de stenen, afvalstoffen lossen op en de spieren worden van zuurstof voorzien. Na de Hot Stone massage voelt het lichaam ontspannen en vitaal aan.”

Tarieven

Behandeltijd 30 min. €35,-
Behandeltijd 45 min. €45,-
Behandeltijd 60 min. €55,-

Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage is geschikt voor iedereen die wel wat rust en ontspanning kan gebruiken. Ontspanningsmassage is een massage waarbij het ontspannen van het lichaam voorop staat. Het is een uitgebreide en professionele lichaamsmassage van het hele lichaam. Huid en spieren ontspannen zich door middel van zachte tot stevige knedingen, strijkingen en fricties. Dit stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af en verbetert de spierfunctie en de stofwisseling van de spieren.

Uiteindelijk is de ontspanningsmassage bedoeld om los te komen van de dagelijkse stress in lichaam en geest, zodat het lichaam weer ervaart hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn.

Tarieven

Behandeltijd 30 min. €30,-
Behandeltijd 45 min. €40,-
Behandeltijd 60 min. €50,-
Behandeltijd 75 min. €60,-
Behandeltijd 90 min. €70,-Verlengde Schrans 82
8932 NR Leeuwarden
06-41 13 46 22
zenstouch@gmail.com

Alle rechten voorbehouden © , Zen's Touch
Website beheer en onderhoud door LinQxx - Lokaal gevonden worden