Ontspanningsmassage

Druk, drukker, drukst

Wie kent niet het liedje van Herman van Veen: “ Opzij opzij opzij, we hebben ongelofelijke haast. We moeten rennen vliegen vallen opstaan en weer dóórgaan…“ Dit beeld komt voor veel mensen heel dicht bij de werkelijkheid van alle dag. Een drukke baan, kinderen, studeren, sporten en dan ook nog proberen je sociale leven op peil te houden om je vrienden niet het gevoel te geven dat je ze verwaarloost. En in het weekend, waarin je eigenlijk tijd zou moeten nemen om te relaxen, zijn er de boodschappen, het huis, de administratie, de tuin en.. en..

Burn-out door hoge werkdruk

De kranten kopten deze week: “Steeds vaker melden mensen zich met overspannenheid of een burn-out bij de bedrijfsarts. Oorzaken zijn volgens het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten (NCvB) een te hoge werkdruk, in combinatie met een gebrek aan ondersteuning van collega’s of onvoldoende mogelijkheden om werk over te dragen. De meeste beroepsziekten komen voor bij mannen (64 procent) en bij werknemers boven de 45 (ruim twee derde van alle meldingen). De branches waar werknemers zich het vaakst ziek melden zijn de bouw, de transportsector, de financiële sector, industrie, gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening. Volgens de onderzoekers leiden beroepsziekten in maar liefst 70 procent van de gevallen tot tijdelijke of blijvende arbeidsongeschiktheid.

Herken de signalen

Iedereen beleeft af en toe momenten van stress, dat hoort nu eenmaal bij het leven. Als dit te lang duurt kan het op den duur leiden tot overspannenheid of een burn-out. Blijven je gedachten maar rondtollen als je in bed ligt, kun je moeilijk afschakelen en kom je daardoor moeilijk in slaap? Krijg je klachten in je nek, schouders, hoofdpijn, heb je last van stemmingswisselingen, snelle ademhaling, voel je je opgejaagd of vaak vermoeid? Herken de signalen die je lichaam geeft op tijd en voorkom erger. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging, het liefst in de natuur, zonder prestatiedruk. Probeer vooral de oorzaken van de stress te achterhalen en zoek op tijd begeleiding of coaching.

Ontspanningsmassage

Denk ook eens aan een ontspanningsmassage, een massage waarbij het ontspannen van lichaam én geest voorop staat. Een massage is uitstekend geschikt om los te komen van de dagelijkse stress, zodat het lichaam weer ervaart hoe het aanvoelt om relaxed te zijn. Huid en spieren ondergaan zachte tot stevige knedingen, strijkingen en fricties. Dit stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af en verbetert zowel de spierfunctie als de stofwisseling van de spieren. Ook andere vormen, zoals Hot Stone massages of Aromatherapie massages zijn uitstekend geschikt en bieden een weldadige en intense vorm van ontspanning voor zowel lichaam als geest en kunnen bijdragen aan herstel van het evenwicht. We hebben immers maar één lichaam, dat een leven lang mee moet gaan. Laten we er zuinig op zijn.

Geschreven door: Robin Broerze

Blog, Massage, Stress, OntspanningVerlengde Schrans 82
8932 NR Leeuwarden
06-41 13 46 22
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alle rechten voorbehouden © , Zen's Touch
Website beheer en onderhoud door LinQxx - Lokaal gevonden worden